Företagande

ST webbutik

Tillsammans kan medlemmarna i en fackförening förhandla fram bättre arbetsvillkor för hela branschen. Nästan alla yrken har idag ett eget fackförbund. Alla som jobbar på statligt uppdrag kan ansluta sig till ST fackförbund. Hit hör anställda inom statliga myndigheter, statliga bolag och stiftelser samt universitet och högskolor.

Fackförbundet ST arbetar för bättre villkor och kollektivavtal för statlig anställda inom alla branscher. ”En arbetsplats – ett fackförbund” är facket ST:s motto. Till medlemsförmånerna hör bland annat rättshjälp, inkomstförsäkring, rådgivning och karriärtjänster.

Facket ST har också webbutik

Eftersom facket jobbar för ökad st lön, gemenskap och sammanhållning, säljer de olika produkter märkta med fackförbundets namn. I webbutiken hittar du gåvoartiklar, kläder, trycksaker, kontorstillbehör, badges med mera. Här finns också produkter för en förbättrad ergonomi på arbetsplatsen. Vidare kan du som åker på konferens eller håller någon form av presentation beställa dina affischer specialtryckta härifrån.

Med 95 000 medlemmar är det här fackförbundet en mycket viktig faktor inom svenskt arbetsliv. Profilprodukter lyfter inte bara fram facket och dess medlemmar, de berättar också åt omvärlden hur stort ST fackförbund är och att de är mycket måna om sina medlemmar. Genom att visa att du tillhör facket ST har du kanske också en annan utgångspunkt i förhandlingar, utan att behöva nämna förbundet. Också i eventuella rättsliga problem kan det vara bra att som arbetsgivare i ett tidigt skede ta fram eller på något sätt visa att du har ditt fackförbund bakom dig.

Produkter från ST fackförbund

I ST Butiken hittar du alltså både roliga och användbara produkter. Några av ST:s produkter på nätet kan du bara se om du som medlem loggar in på deras hemsida. Andra finns tillgängliga för alla som är nyfikna på utbudet eller önskar beställa något. Här finns mycket roliga och användbara saker till salu, både för hemmet och för arbetsplatsen.

Gåvor från fackförbundet

När en arbetstagare har arbetat inom organisationen eller företaget ett visst antal år, brukar arbetsgivaren vanligen avtacka med en liten present. I ST:s webbutik kan du välja mellan traditionella och stilrena klockor, en underbar ljusstake eller varför inte en skål i svensk design. Också vid högtider kan arbetsgivare avtacka sin personal med liknande presenter.

Mera vardagliga presenter kunde vara regnbågsbadges för prideveckan eller pridefestivalen. Kaffekoppar med fackförbundets logo passar i vilket kafferum som helst. Cykelsadlar och cykellysen visar att både fackförbundet och arbetsgivaren är måna om personalen. Gå med i facket redan idag!

Fackförbundets profilprodukter

Både i kafferummet och på mässor och konferenser kan det vara en bra idé att bjuda på godis med den egna logon på. Affischer som visar verksamheten eller rekryterar arbetstagare kan du också beställa härifrån. Kakburken är en utmärkt gåva men passar också att bjuda från vid alla tänkbara kaffestunder.

Beställ enkla anteckningsblock och pennor att förse konferensdeltagare med. Förutom att de kan ta till sig information och erfarenhetsutbyte på ett annat sätt, så känner de sig väl omhändertagna och uppskattade. Om du vill ta det hela ett steg högre kan du rentav beställa en ST fackförbund t-skjorta åt alla. Som representant för fackförbundet ska du självklart packa allt du behöver i en ST fackförbund märkt ryggsäck.

Logga in och skapa egna produkter

Genom att logga in på ST fackförbunds webbutik kan du designa dina egna produkter och beställa direkt hem eller till arbetsplatsen. Vissa produkter kan endast du som är förtroendevald beställa, medan andra är tillgängliga för alla medlemmar. Diskutera gärna i grupp på arbetsplatsen vilka produkter ni skulle vara mest intresserade av. Har ni alla till exempel behov av en ergonomisk biomekaniskt utformad datormus kanske arbetsgivaren kan stå för beställningen. På så vis förbättrar arbetsgivaren inte bara sin personals ergonomi på arbetet utan också sammanhållningen i gruppen. Win-win för alla alltså. Gå med i ST direkt!