hus & hem

Solceller på taket i Solna

Att sätta solceller på taket är en metod att få ner dina elkostnader, redan efter en månad kan du närmare bestämt se en minskning i elförbrukningen. Du behöver inte heller underhålla dem desto mera efter installationen och dessutom har de en lång livslängd. Till exempel med solpanelen LG NeOn finns 90 % av effekten ännu kvar efter 25 år.

Elinstallation Solna

Genom att du skriver in exempelvis elektriker Solna på nätet hittar du KNG El konsult & installation AB. Vi gör installation, konstruktion och projektering. De produkter vi använder är av högsta kvalitet och vi utvecklar och utför din elinstallation. Vi jobbar på både nyproduktion och renoveringar och därtill även felsökningar. Olika byggnader vi jobbar med kan till exempel vara butiker, parkeringsgarage eller skolor. Hela Storstockholm hör till vårt område och oberoende var du bor så finns det alltid en elektriker nära dig.

Går det verkligen att använda solceller i Sverige?

Många kan säkerligen tro att det behöver vara gassande sol hela dagen för att det ska fungera med solceller i Sverige. Men i själva verket behöver solcellerna faktiskt enbart dagsljus. 800 soltimmar per år är vad solcellerna kräver för att vara lönsamma. Och faktum är så lyser solen 1 100 timmar per år i södra Sverige, vilket dessutom är helt detsamma som i Tyskland. Fast solen således lyser lite färre timmar i norra Sverige är det minst lika lönsamt med solceller också i norr.

Detta beror nämligen på hur du placerar din solcell. Också vid ett lättare molnigt väder producerar solcellerna upp till hälften av sin kapacitet. Men om det däremot är helt molnigt är motsvarande siffra endast 5 – 10 %. Solceller tar heller ingen skada av det tjocka snötäcke som kommer på vintern, det smälter således helt enkelt bort, då vårsolen igen börjar lysa. Boka solceller Stockholm hos Kng El!