hus & hem, teknik

Bygga nätverk hemma? – Anlita en expert

Nästan alla personer i dagens moderna samhälle, vet hur det går till att använda en dator. Ja, i alla fall kan de surfa runt, skriva dokument och skicka e-post. När det kommer till problem med funktion, eller när de vill byta delar alternativt bygga nätverk hemma. Då kan det vara mycket värre, eftersom det inte längre bara handlar om att använda datorn.

Det finns många olika sätt att få hjälp med din dator. Här kan det exempelvis vara att ta hjälp av en kunnig kompis. Det bästa alla kan göra är dock att ta hjälp av datorservice Stockholm. Med det valet vet du till 100 % att allt blir rätt och riktigt.

Tips för att bygga ett bra nätverk hemma

Att få hjälp med sin dator när den gått sönder, är något som de flesta behöver. I och med det är det också helt naturligt att ta hjälp för att koppla samman och installera ett nätverk. Något du kan göra på egen hand när du ska bygga nätverk hemma, är att skaffa utrustning.

Nu kan det i och för sig vara så att den datorservice Stockholm du anlitar också säljer utrustning. Är då priset okej, kan du få all hjälp på en och samma plats. För andra kan det vara viktigt att få just den utrustning de läst om och vill ha.

När du ska välja utrustning för att bygga nätverk hemma, kräver det kunskapen att köpa allt som behövs. Nedan ser du de du behöver för ett minimalt nätverk:

  • Router – En enhet som via kabel eller wifi, tar emot och sänder nätverkssignaler vidare. Om du ska bygga nätverk utan Internet, behöver du enbart en enhet som stöder LAN.
  • Ett antal nätverkskablar, då du vid vissa platser vill ha möjligheten att ansluta via kabel för bättre hastighet.
  • Wifi-förstärkare – En enhet som suger upp och sänder vidare Internet signalen utanför den yta som routern kan täcka. Behövs normalt om lägenhet eller hus överstiger 80 kvm, eller är i flera våningsplan.

Utöver det kan du sedan koppla mobiler, tablets, datorer, TV och andra smarta enheter.

Svårigheten att bygga nätverk hemma

Precis som när du behöver få hjälp med din dator när något gått sönder, kan du även behöva det för att bygga nätverk hemma. Anledningen är mycket enkel, då det helt enkelt handlar om saker du saknar kunskaper om.

När du anlitar en expert för att bygga nätverk hemma, kommer det med en garanti för optimal funktion på alla platser. Det handlar exempelvis om en person som vet hur många routers du behöver samt hur många wifi-förstärkare.

Ett enkelt misstag som många gör när de ska bygga nätverk hemma, är att överdimensionera antalet förstärkare. Det leder då till motsatt effekt, vilket leder till sämre nätverk. För många wifi-förstärkare stör ut varandra istället för att förstärka signalen.

Att sedan veta på vilka platser du ska placera varje förstärkare är också ett svårt område. Det var bara två saker som gör att du alltid ska anlita en datorservice Stockholm.

En datorservice Stockholm gör mer än bara nätverk

Genom att anlita en bra datorservice Stockholm kan du få hjälp med mycket mer än att bara bygga nätverk hemma. Här kan du få hjälp med din dator inom följande områden:

  • Virus och IT-säkerhet: Bästa skydd för din dator och eventuella nätverk.
  • Backup och Dataräddning: Ser till att ta automatisk backup och kan rädda förlorade filer.

Utöver det finns också möjligheter att uppgradera sin dator samt få hjälp med funktioner och installationer av Windows eller Mac OS.

Som vi tryckt på många gånger, lönar det sig alltid att kontakta datorservice Stockholm och få en garanti på jobbet.