teknik

Fördelar med att installera solpaneler

Den stora fördelen med att välja en solcellsanläggning framför vanlig el, är givetvis att detta inte kan bli mera miljövänligt. I det ljuset ser vi det hela från det stora perspektivet, att du som person verkligen vill rädda vår planet. En annan anledning att installera solpaneler, är att det också kommer att vara ett ekonomiskt riktigt val.

Inledningsvis kan det verka som kostnaden för denna installation, överstiger värdet med den. Så är dock inte fallet då dagens solpaneler är mycket effektiva. Dessa kan skapa energi av vanligt dagsljus, vilket gör att de jobbar för dig varje dag.

Driva delar av huset med solpaneler

Kanske det inte är så många som satsar på att driva hela sitt hus med solcellsanläggning. I det fallet krävs en stor yta och en stor investering. Helt klart är detta möjligt, men de flesta väljer att driva vissa delar med den energi de får från sina solceller. Bor du längre norrut är det fortfarande lönsamt med solceller! Faktum är att Solceller sundsvall är ett av de bästa ställena i landet pga alla soltimmar att installera solceller på. Norrland är generellt ett bra ställe för solceller. Googla bara på solceller norrland så hittar du rätt levernatör i ditt område.

Här kan det exempelvis vara så att du har en pool på tomten. Som alla vet kostar det mycket att pumpa vatten och att värma upp denna. Detta är bara ett användningsområde för en solcellsanläggning.

Det finns också de som lagrar energi, vilket betyder att du kan driva ditt hus precis som vanligt vid ett strömavbrott.Helt enkelt finns det inga gränser för vad du kan använda elen från dina solpaneler till. Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna.

Solcellsanläggning på rabatt med ROT avdrag

sedan den 1 januari 2021, kan du nu utnyttja rätten till ROT avdrag i samband med installation av solpaneler. Precis som vanligt gäller 50 % avdrag på arbetskostnaden samt 15 % skattereduktion.

I och med det har du fått ytterligare en god anledning att installera solceller på ditt villatak. Lägre elkostnad, miljövänlig el och rabatt på priset för alla installation. Bättre kan det inte bli.